Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna knockad under tumultartad fest

Annons

En 20-årig kvinna hemmahörande i Borlänge fick på fredagskvällen föras i ambulans till lasarett för vård efter att ha blivit misshandlad under en privat fest i en lägenhet i centrala Ludvika. När polisen kom till adressen hade någon eller några burit ut den skadade och lagt henne vid entrédörren i trapphuset. Det var ännu på söndagen oklart vilka skador hon hade åsamkats.

Enligt anmälan var mer än 20 personer samlade till fest när fyra objudna personer plötsligt dök upp. Bråk uppstod och under tumultet utdelade någon ett slag mot kvinnans huvud. Slaget var så hårt att hon segnade ned. När hon påträffades hade hon en bula i bakhuvudet.

Uppgifter till polisen vill göra gällande att slaget var avsett för en mansperson men att det av misstag i stället råkade träffa Borlängekvinnan. Omständigheterna kring händelsen är enligt polisen mycket oklara all den stund alla eller de flesta festdeltagarna var mer eller mindre berusade.

- Jag såg då ingen som var nykter, säger polisinspektör Håkan Löfqvist som tjänstgjorde i patrullen.

- De visste inte vem det kunde vara som hade utdelat slaget och vi har i nuläget ingen person som vi direkt kan peka ut som misstänkt, konstaterar han.

Polisen har vidare fått muntliga uppgifter om att ytterligare en ung kvinna ska ha utsatts för misshandel. I det fallet finns dock ingen formell anmälan.

Polisen har heller inte fått någon som helst förklaring till varför den skadade 20-åringen bars ut ur lägenheten och nedför trapporna till entrédörren. En möjlig teori är, enligt Löfqvist, att några av festdeltagarna, i fyllan och villan, försökte agera sjukvårdare och göra en första insats i avvaktan på att ambulansen skulle anlända.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons