Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna från Ludvika åtalas för flera brott

Annons

En 37-årig man från Borlänge och en 27-årig kvinna från Ludvika åtalades i går vid Falu tingsrätt för ett flertal brott. Båda är åtalade för narkotikabrott samt stöld alternativt häleri sedan polisen den 7 oktober fann en stulen cd-spelare i den bil paret färdades i.

I samband med deras gripande hittade polisen också närmare åtta gram amfetamin, kvinnan har också erkänt att hon använt narkotikan.

Mannen körde bilen och är dessutom misstänkt för olovlig körning och drograttfylleri.

Sedan tidigare är kvinnan misstänkt för att ha använt narkotika under våren och sommaren, mannen är misstänkt för snatteri från en butik i Ludvika i september.

Även för dessa brott väcktes i går åtal.

50 jobb hotas efter konkurs

u Kollin & Ström Stålservice AB har försatts i konkurs och fler än 50 jobb är hotade. Företaget har förlorat miljontals kronor i år. Hedemora Verkstäder AB går också i konkurs.

- Det är oerhört tragiskt, säger Bo Hansson, ombudsman vid Metalls avdelning 63.

Personalen vid de båda företagen informerades om konkursen i går. Under veckan har konkursrykten surrat. Inte minst sedan banken i onsdags spärrat företagets alla krediter.

På måndag ska konkursförvaltare Thomas Gustafsson besöka företagen och sätta sig in i situationen. Klockan 10.00 tar han över driftansvaret. Kollin & Ström, som firade 100-årsjubileum år 2000, har brottats med ekonomiska problem under en längre tid. Efter sommaren växte förlusterna och en likviditetskris uppstod.

- De stora förlusterna handlar om hårdare konkurrens och lägre priser, säger nytillträdde vd:n Nils Kiär.

Metalls ombudsman Bo Hansson är trots konkursen förhoppningsfull och menar att det ska gå att rekonstruera företagen. För Kollin & Ström är detta inte heller första konkursen. Förra gången var 2002.

- Det här kommer vid en olycklig tidpunkt när det finns gott om jobb. Båda företagen har också nyanställt under året. Orderboken är väldigt bra och de får hyggligt bra betalt, säger Bo Hansson.

Han konstaterar att en likviditetskris uppstått.

- Bankreglerna ändras också nu. Banken tjänar på att det blir konkurs nu istället för efter årsskiftet. De har valt att inte gå in med mer pengar nu. Men det här är inte bankens fel, betonar Bo Hansson.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons