Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna drogad i baren

Annons

Enligt polisen satt kvinnan under större delen av kvällen vid bardisken och drack. Hennes växlingar i humöret var mycket skiftande. Hon betedde sig på ett sätt som gör att polisen misstänker att hon drogats med drogen GHB.

Bland annat svimmade kvinnan och hon blev också våldsam och attackerade ordningsvakterna. Både polis och ambulans fick tillkallas. Ambulanspersonalen hade också uppfattningen att kvinnan kunde ha drogats med drogen GHB.

- Kvinnan var i ett skede helt okontaktbar och fick föras till Mora lasarett. Att blanda alkohol med den här drogen är en direkt livsfara, säger en polisman som var med vid det aktuella tillfället.

Polisen misstänker också att det förekommit fler fall i Sälenfjällen under vintern där kvinnor har drogats med GHB. Det är ett sätt för män att få kvinnorna mera "villiga" men det kan samtidigt sluta i en katastrof.

I det aktuella fallet har man tagit blodprov som ska ge besked om vilken drog hon fått i sig.

Om det skulle visa sig att någon har smusslat ner en drog i hennes glas betecknas det som misshandel och en anmälan om detta har också gjorts. Däremot har inte vakterna ansett det vara nödvändigt att göra någon anmälan mot kvinnan.

I dagsläget finns det heller ingen misstänkt för att ha utsatt kvinnan för detta.

Polisen varnar och menar att det finns all anledning, speciellt för kvinnor, att ha kontroll över sina glas. Man misstänker att det här förekommer i större utsträckning än tidigare. Minst ett par fall till har inträffat den här vintern i Sälenfjällen vet man inom polisen.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons