Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna attackerad av tre killar

Annons

Kvinnan hade varit och handlat på Rusta, och lämnade butiken bärandes på flera kassar och med en vattenkokare under armen.

Väl framme vid bilen, öppnade kvinnan ena bakdörren, och ställde in sin handväska i baksätet. Hon lämnade bakdörren öppen, och började sedan att lasta in sina inköp i bagaget.

Tre killar dök då upp vid bilen, knuffade kvinnan så hon nästan trillade in i bagageluckan, röck åt sig plånboken ur handväskan, och sprang från platsen.

Kvinnan såg inte när själva stölden av plånboken gjordes, men kunde direkt när hon hämtat sig från knuffen konstatera att den var borta från handväskan.

Förutom 600 kronor i kontanter hade kvinnan sitt Visakort i plånboken. Och koden!

Det visade sig att de tre killarna hade jobbat snabbt.

Kvinnan for nämligen direkt till sin övernattningslägenhet i Falun, för att spärra sitt Visa-kort. Innan hon gjorde det, gick hon in på datorn för att kontrollera om några uttag hade gjorts. Det visade sig att killarna hade gjort fem uttag på totalt 10 100 kronor.

Kvinnan, i 50-årsåldern från en by utanför Falun, har för polisen berättat att den ena av killarna bar munkjacka med huva, och att en annan hade keps.

JAN SVENSSON

Mer läsning

Annons