Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna åtalad för kvittofusk

Annons

En 52-årig kvinna från Avesta har åtalats vid Falu tingsrätt för försök till bedrägeri och urkundsförfalskning.

Kvinnan har enligt åtalet i november 2003 försökt att lura en bostadsrättsförening att hon betalat sin hyra på 2 455 kronor trots att hon endast hade satt in 35 kronor på föreningens konto.

Detta har hon gjort genom att klistra datumet från ett inbetalningskvitto på 35 kronor på ett gammalt kvitto som gäller en tidigare inbetalning på 2 455 kronor. Hon ska sedan ha försökt att övertyga bostadsrättsföreningen att inbetalningen på 2 455 kronor faktiskt gällt den senare inbetalningen. Detta för att slippa betala full hyra.

S vill göra bra bibbla bättre

u Utöka servicen från biblioteket i Säter till allmänheten med turistbroschyrer och annan information om Säters kommun. Det föreslår socialdemokraterna i en motion till Säters kommunfullmäktige.

I motionen framförs att Säter har ett fint bibliotek i tätorten som det finns all anledning att vara stolt över. Lokalerna är tillgängliga för alla och öppettiderna gör det möjligt även för förvärvsarbetande att besöka biblioteket. Det är lördagsöppet igen från och med den 1 januari.

Servicen i biblioteket bör kunna utökas som komplement till turistbyrån, heter det i motionen.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons