Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvartett greps för bedrägeri

Annons

Kvartetten, tre män och en kvinna, hade under dagen gjort ett flertal bankbesök i regionen och i samband med detta gjort sig skyldiga till misstänkt grovt bedrägeri.

De fyra har opererat i bland annat Filipstad, Hällefors, Kopparberg och Grängesberg när de vid lunchtid anlände till Ludvika.

Såväl banker som polis var förvarnade om ankomsten.

- När de fyra dök upp fick vi larm och kunde sedan gripa alla utan någon som helst dramatik på Carlavägen, berättar kriminalinspektör Kenneth Eriksson-Åhl vid polisen i Ludvika.

Han berättade att kvartetten växlat till sig ett stort antal 500-sedlar från 1 000-lappar och sedan ändrat sig till annan valuta.

När man återlämnade pengarna hade de misstänkta enligt bankpersonal smugit undan ett antal sedlar.

- Vi har ingen misstanke om brott i Ludvika, men polisen och åklagaren i Filipstad ville ha personerna anhållna, berättar Eriksson-Åhl.

Under dagen kommer de fyra att föras till Värmland för fortsatta förhör.

Det finns uppgifter som säger att kvartetten använt sig av falska 1 000-lappar. Detta är dock en uppgift som polisen i Ludvika inte kan bekräfta.

- Personerna hade stora belopp på sig men huruvida de fanns falska sedlar bland dessa får den fortsatta förundersökningen visa, förklarar kriminalinspektör Eriksson-Åhl.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons