Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kväll för sångglädje

Annons

Svensk visskatt möter Sikta mot stjärnorna skulle en annan tänkbar rubrik på tillställningen bli. Med Johan Erikssons och Andreas Silvers fina bedrifter i nämnda tv-program som bas lär det vara ett bra lockrop till hugad publik om inte annat.

Programmakarna har dock försiktigt vaskat bland guldkornen i svensk musik och hittat en hel del skimrande toner. Gärdestad, Taube, Vreeswijk är några namn. Benny Andersson, Sven Ingvars och Berghagen några andra.

- Det är några odödliga låtar och vi har försökt plocka fram ett program som passar just för Jannesgårdens trädgård en fin sommarkväll, säger Johan Eriksson.

Att döma av de toner som sipprar ut genom fönstret till replokalen verkar målsättningen uppfyllas. I repertoaren ingår också en liten specialkomponerad låt, tänkt som en sorts signaturmelodi.

Undertecknad gavs ett litet smakprov och en första försiktig recension måste bli övervägande positiv; det är en liten spröd och finstämd vismelodi som finsnickrats ihop och som mycket väl smälter in i Jannesgårdens trädgårdsmiljö.

- Det känns att vi har ett program som passar för alla och som passar just för Jannesgården, konstaterar Johan Eriksson.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons