Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvalitet före slöseri

Annons

Svar till Gahnshag &

Westerberg, den 9 januari.

Jonny Gahnshag (s) och Dan Westerberg (c) svarar på min insändare om hur Falu kommun använder de kommunala skattepengarna.

Tyvärr bekräftar de båda kommunalråden återigen min tes; de slår helt ifrån sig all form av kritik och granskning om hur de utövar sitt maktinnehav.

Jag är fullt medveten om att olika kommuner har olika förutsättningar. Något annat har vare sig jag eller Skattebetalarnas Förening hävdat. Därför görs undersökningarna dels genom att jämföra kommunen med andra som har liknande förutsättningar och dels genom att jämföra med de bästa i landet. Så kallad benchmarking.

Vid dessa jämförelser kan man tydligt se att Falu kommun betalar betydligt mer än jämförbara kommuner för samma tjänster - utan högre kvalité som resultat.

Gahnshag och Westerberg hävdar att jag med detta resonemang vill att kostnadssänkningar ska gå före kvalitet, vilket naturligtvis är fel. Jag vill att kvalitet ska gå före slöseri.

För mig är det en självklarhet att kommunmedborgarna ska få bestämma över så mycket som möjligt av sina egna pengar och att de inbetalade skattepengarna ska användas så effektivt som möjligt.

Dessvärre verkar inte de båda kommunalråden dela denna uppfattning, utan kallar det för att jag "har tappat verklighetsförankring". Det är beklagligt.

PATRIK FORSLUND (M)

Mer läsning

Annons