Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kuslig biblioteks- kväll lockade ungdomarna

Annons

Det blev succé för Spökkvällen på biblioteket i Älvdalen på tisdagskvällen. I stället för det 20-tal ungdomar personalen räknat med, kom ett 60-tal ungdomar från klasserna sex till nio till det nedsläckta och pyntade biblioteket.

Personalen var utklädd till häxor, lieman och andra hemska figurer och vetskapen om husets historia som tingshus, samt husets annorlunda interiör, bidrog säkert till stämningen.

Kvällen började med att besökarna bjöds på häxbrygd och godis och därefter blev det läsning av spökhistorier och berättelser om spökerier i Älvdalen.

Två och två fick ungdomarna sedan gå på "spökvandring" med tipsfrågor i alla mörka hörn av biblioteket. Under vandringen blev de spådda av en "spådam", kastade ringar genom ett spöke och svarade på kusliga frågor som: "Hur mycket blod dricker en vampyr per natt?" och "Vem var liemannen?"

Utslagsfrågan var att identifiera läskiga saker som till exempel häxhår som man fick känna på. För att förhöja den kusliga stämningen ytterligare hördes rasslet av kedjor, knarrande dörrar och vargyl under vandringen.

Efter Spökvandringen blev det nya spökhistorier, upplästa av bibliotekarierna Karin Boberg och Caroline Smids.

De fyra bästa fick var sin bok i pris efter vandringen och många av ungdomarna hoppades på fler liknande arrangemang. 13-årige Benjamin Wallin som kommit ända från Falun kommenterade:

- Jag tyckte det var både roligt och spännande. Jättekul. Det här måste ni göra varje år.

Arrangörer var biblioteket och fritidsgården.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons