Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kurvor som drar folk

Annons

Omkring 50 skateboardåkare från stora delar av Sverige kom för att tävla på den närmare kilometern långa banan, som i år fick en ny sträckning. I stället för att, som tidigare, ha startat i Tallbacken, fick åkarna börja längst upp i Tegelbruksbacken och fortsätta ned till målet vid flottbron.

Trots att inte en bokstav hade annonserats om tävlingen, kom en stor publik och följde både tränings- och tävlingsåken på lördagen.

- De är modiga, tyckte publiken.

Men delar av publiken - de som stod i åkriktningen vid 90-graderssvängen utanför Päras - var ännu modigare. Åkarna hade åtminstone en del skydd på sig.

Under ett av träningsåken i fredags hade en av åkarna "glömt ratten" någonstans och brakade rakt fram i kurvan. Det tog inte stopp förrän vid en av Päras soptunnor. Resultatet blev ett brutet nyckelben.

Under lördagens tävlingar gick ytterligare ett nyckelben när en av föråkarna, Batman, åkte åt skogen.

Det måste ha varit ett gäng ganska mörbultade, sönderskrapade, trötta och huvudtunga åkare som efter helgens övningar lämnade Gagnef.

I övningarna ingick nämligen också flera kvällsfester vid Ängsholn, där åkarna bodde.

Trots allt kommer de säkert tillbaka.

- Bor du i Gagnef? Vi bor i Stockholm, men det är bara sk-t. Gagnef är bäst, sa en av deltagarna innan han åkte tillbaka hem till betongdjungeln i Kungsbuan.

Om ett år drar före detta gangsingen, numera göteborgaren, Mattias Norström tillbaka till Gagnef igen, och med sig ska han ha minst 50 brädåkare.

GÖRAN FAGERLUND

Mer läsning

Annons