Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kurt startar dotterföretag

Annons

Till en del kan ökningen förklaras med att Kurts Husvagnar numera även säljer husvagnar av märket Polar.

- Men det handlar också om att räntorna är låga. Det är ju väldigt billigt att låna pengar. En annan förklaring är, tyvärr, oron i världen. Jag har kunder som säger att de inte vill ut och flyga, det känns inte tryggt.

Fortsätter året som det har börjat gissar Kurt Kristensen att omsättningen i Ludvika hamnar på runt 150 miljoner. Det är skyhögt över det högt ställda mål om 120 miljoner som lades fast i budgetarbetet i höstas. Då ska nämnas att företaget i fjol för första gången sprängde 100 miljoners-gränsen, något som skedde den 12 november.

Nu siktar Kristensen mot nya mål. I dagarna blev det klart att han startar ett dotterbolag med namnet Kurts Husvagnar i Linköping AB.

- Vi kommer att hyra lokaler som tidigare nyttjats av Ericsson och Flextronics. Vi får ytor på 1 515 kvadratmeter och får ett kanonläge nära riksvägen mot Åtvidaberg.

Nu ska lokalerna byggas om för ett par miljoner och den 1 juli planerar man att ta emot de första kunderna. Bolaget i Linköping får till en början tre anställda att jämföra med de 12 som arbetar i Ludvika.

- Platschef där nere blir Jörgen Trygg som i torsdags sade upp sig från jobbet som platschef på Östgöta Camping. Han har tidigare sålt husvagnar och det är en mycket duktig kille, säger Kurt Kristensen.

På frågan hur ofta han kommer att vara på plats i Linköping svarar Kristensen "nästan aldrig". Så stort förtroende har han för Jörgen Trygg.

- Målsättningen är att första året sälja 200 fordon i Linköping och omsätta omkring 35 miljoner kronor. Det betyder att år 2005 får vi sikta in oss på att omsätta 200 miljoner i hela företaget.

Kommer försäljningen i Linköping att påverka försäljningen i Ludvika?

- Inte ett dugg, svarar Kristensen och nämner dessutom att han har vissa planer på att även börja med försäljning i Stockholmsområdet.

- Om jag hittar lämpliga lokaler så kan det bli försäljning där också.

Norrland då?

- Nej, där bor det för lite folk.

Hur går det med planerna på att sälja före detta Elofs Husvagnars lokaler till något bilföretag?

- Bilföretag är intresserade men så bra som det går för oss nu så måste vi ha kvar lokalerna. Det händer då ingenting förrän tidigast i höst, den saken är klar.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons