Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kurt Jonsson ny ordförande i Malungs konstgrafiska verkstad

Annons

När Malungs Konstgrafiska verkstad hade sitt årsmöte valdes Kurt Jonsson till ny orförande i föreningen. Under året kommer föreningen att satsa på en rad olika aktviteter och en nyhet när det gäller den konstgrafiska almanackan 2005 är att alla blad ska vara grafiska. Och förhoppningen är att detta ska bidraga till att synliggöra verkstaden på ett bättre sätt. En utbyggnad av denna ska ske och när detta är klart kommer också en nyinvigning att göras liksom att man kommer att ha öppet hus. En utställning har varit planerad att ske i Galleri Grönland men eftersom galleriet stängts kommer en mindre variant av utställningen att ske på Jannesgården i Malung. I anledning av att Galleri Grönland stängdes och kulturen kastades ur dessa lokaler beslutade föreningen att man ska uppvakta kommunledningen med anledning av att kommunen stängt Galleri Grönland.

Vid årsmötet nyvaldes Kurt Jonsson till ordförande och i övrigt valdes följande. Per-Åke Göransson kassör, ledamöterna Tage Jonsson, Gunvor Jonsson, Britt Nils Eriksson, till ersättare Veronica Andersson, Per Åke Näs och till revisorer Ingvar Helje och Lei Söderlund.

Juryn för konstalmanackan består av Karin Birgersson, Mechtild Busk, Elvy Fougstedt och Jörgen Olsson och till valberedning har utsetts Staffan Helje och Ragnvald Aspelin.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons