Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kurt har fått nog

Annons

Sju husvagnar och husbilar har tjuvarna varit på den här gången. Förstörda lås och instrumentbrädor, en skadad dörr och en stulen kamera hör till resultatet.

Kurt Kristensen pekar på instrumentbrädan i en av husbilarna.

- Titta här. De skulle sno radion och lyckades inte, men de har ändå förstört hela instrumentbrädan.

Han suckar uppgivet och fortsätter:

- De har alltså inte fått någonting men förstört för 40 000 kronor.

Allt som allt har de ovälkomna gästerna vandaliserat för 150 000 kronor i sina försök att stjäla. Och det var bara den här gången. Under årets första halvår har Kurt Kristensen haft inbrott i ett 30-tal fordon - sist var det 12 bilar på en vecka. Nu har han fått nog. Grindar och bevakningskameror ska sättas upp.

- Och jag får väl anlita något MC-gäng för att få tillbaka grejerna - det är ju enda chansen, för polisen kommer väl aldrig att lösa det. Efter tre veckor brukar jag få ett brev om att förundersökningen läggs ner. I stort sett ingenting klaras upp.

Kurt Kristensen är missmodig efter oräkneliga inbrott.

- Det är fruktansvärt jobbigt. Det går inte att föreställa sig. Jag går och grubblar i flera dagar efteråt - det är så meningslöst!

Inbrotten känns tungt, mentalt och ekonomiskt. Även om Kurt Kristensen är försäkrad är det en rejäl självrisk för varje fordon. Och det administrativa tar tid.

- Det blir så mycket jobb, särskilt nu under semestern. Det tar en till två månader innan den skadade bilen är i ordning igen.

I en av husbilarna har tjuvarna stulit backkameran, själva apparaten inne i bilen och kameraögat bakpå. I andra fordon är dörrar uppbrutna.

- Det här är inte gjort på en kvart - de har varit här i flera timmar, menar Kurt Kristensen ilsket.

- Det är otroligt när man har ett vaktbolag att tjuvarna har sån tur att aldrig vaktbolaget kommer.

Vaktbolaget Securitas har bevakat Kurts husvagnar sedan 1999.

Enligt Torbjörn Eriksson, platschef på Securitas, kommer vaktbolaget nu att åka tätare ronderingar förbi Kurt Kristensens firma.

Men nu har han alltså fått nog. Hädanefter kommer den som gör intrång att filmas.

MICHAELA BERG

Mer läsning

Annons