Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kurbitsstöld anmäld

Annons

Det var när Harriet Larsson tömde en papperskorg i en av uthyrningsstugorna som hon gjorde upptäckten. Där låg en broschyr från Siljansnäs Bad och camping som hade exakt samma kurbits på framsidan som den hon själv säger att hon tagit patent på.

- Den måste vara inscannad, så lik är den. Eftersom de använde den även förra året och har lovat att inte använda den igen så valde jag att polisanmäla, berättar hon.

Harriet Larsson tycker att det är viktigt att hon får behålla sin symbol eftersom det är en del i hennes egen marknadsföring.

- Jag känner mig trampad på. Min kurbits är en symbol för god standard.

Inger Nordin som äger Siljansnäs Bad och camping håller med om att framsidorna liknar varandra, men tycker inte att det är så mycket att bråka om.

- Jag tycker att det är en väldigt fin kurbits och att hon borde vara glad över att jag använder den. Jag gör ju reklam för henne på det här viset, säger Inger Nordin.

Inger Nordin förklarar att hon gjorde ett axplock ur andra turistbroschyrer från Siljansområdet när hon gjorde sin egen broschyr.

Även Sommarland, Grönklitt och Tomteland har sina loggor i hennes folder. På så sätt fungerar det som gratis reklam även för dem förklarar hon.

- Jag litade på att tryckeriet kände till de här bestämmelserna. Men nu ska jag inte använda kurbitsen mer. Jag byter ut den mot en blåklocka.

- Och så kastar jag årets broschyrer nu.

JOHANNA ÅFREDS

Mer läsning

Annons