Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kupolen satsar vidare för en ny butiksvåning

Annons

Planerna på ytterligare ett butiksplan i Kupolen lever vidare.

- Vi jobbar för fullt med detta, förklarar Wilner Anderson, centrumchef vid Kupolens ägare Steen & Ström.

Tidningen har tidigare berättat om att det finns planer på att bygga om Kupolen och ge plats för ytterligare ett butiksplan där. Något som skulle ge ytterligare butiksytor om upp emot 9 000 kvadratmeter.

Sedan dess har satsningen skjutits upp på obestämd framtid, men Kupolens nye ägare sedan i fjol somras, Steen & Ström, har inte släppt tankarna på en utbyggnad.

- Nejdå. Vi jobbar på för fullt med detta och är just nu inne i ett projekteringsskede där vi framför allt arbetar med att ta fram en planlösning vi tror på, berättar Wilner Anderson.

Nästa steg blir sedan att locka nya hyresgäster till de nya lokalerna. Tidigare siktade Steen & Ström på 6-8 nya butiker på det planerade tredje butiksplanet. Ett mål som nu uppdaterats och utökats.

- Det lär bli ytterligare ett antal butiker och det finns definitivt intresse för att etablera sig i Kupolen. Samtidigt är vi många om att skapa en bra mix av butiker här och vill därför kunna erbjuda sådant som i dag saknas.

Exakt när en eventuell ombyggnation av Kupolen kan starta är inte spikat i dagsläget.

- Först och främst måste vi bli klara med projekteringsarbetet. Men siktet är i alla fall inställt på att det nya butiksplanet kan vara igång till nästa vår, avslutar Wilner Anderson.

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons