Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kunskapsveckan invigdes

Annons

Med färdiga planer och framtida visioner invigdes

Navets nya lokaler i samband med Kunskapsveckans inledning på måndagen.

Kommunalrådet Roger Stål klippte bandet innan yrkesvägledare visade tillrätta och gav en inblick i det växande utbudet av utbildningar inom kommunen.

- Som vägledare upplever vi att suget efter utbildning och studier ökar påfallande, konstaterade Erik Lindberg, yrkesvägledare och kunskapssamordnare. I år har intresset för studier varit konstant.

- Vi brukar ha ett dip där mellan sportlov och påsklov, men det har vi inte upplevt i år, och intresset gäller studier på alla stadier.

Bland de yrken som verkar attraktivast nämner Erik Lindberg socionom.

- Den utbildningen är eftertraktad - där försöker vi få en distansutbildning förlagd här. När det gäller polisutbildningen är det ju klart. Sjuksköterskeutbildingen finns det ett sug efter och fler och fler frågar hur man blir lärare, inom alla stadier.

Tre helt nya yrkesutbildningar finns bland höstutbudet - bryggeriteknik i Grängesberg, Vård- och omsorg i Ludvika och Materialteknik i Smedjebacken.

Iris Bergman tillhörde dem som inventerade utbudet av utbildningar.

- Jag tittar på vad det finns. Har jobbat på posten tidigare, nu går jag en distansutbildning till ekonomiassistent, där jag just börjat läsa hemma, Men jag tror att distansutbildningen här är bra, där man sitter på plats och har kurskamrater också, funderade Iris.

Resten av dagen bjöd bland annat på öppet hus med sightseeing i de nya lokalerna, men också två korta, uppskattade framträdande av Lennie Norman.

Kunskapsveckan i övrigt erbjuder programpunkter i Fredriksberg, Grängesberg, Smedjebacken och på Brunnsvik.

LENA RELTE

Mer läsning

Annons