Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kunskap ingen börda för Kjell

Annons

Redan vid första anblicken ser man att Kjell Eriksson är politiskt engagerad, han bär nämligen en knapp på jackan. Efter en försynt fråga om hur långt tillbaka intresset går blir svaret: -Det har jag sedan födseln, kan man nästan säga. Pappa var landstingspolitiker.

Och på den punkten har Kjell gått i sin faders spår. I dag sitter han för centerpartiet som ledamot i socialförvaltningen och ersättare i landstinget.

Den politiska hjärtefrågan, då? Landsbygden och de sociala bitarna, att ungdomen får något att göra. Själv bor han i Linghed, har gjort så hela sitt liv och driver också på för en levande landsbygd genom engagemanget i Intresseföreningen Framtid i Linghed.

- Vi ger bland annat ut tidningen Lingheds allehanda, där smånyheter och notiser om bygden står att finna.

Efter skolgång och militärtjänstgöring fick Kjell 1975 anställning på Bobergs i Falun. Sedan dess pendlar han in varje dag, just nu för att jobba på lagret. När Kjell inte arbetar eller lägger sin energi på landsbygden finner man honom ofta i skog och mark. Sex ekor i sex olika sjöar (!) borde vara nog för att hålla honom sysselsatt, kan man kanske tycka. Men naturälskaren Kjell har också tid för fiske - där specialiteten som han sedan serverar på middagsbordet är inlagd sik - jakt, och fäbodsliv. På jaktturerna, där han har sällskap av finnspetsen Smulan, är det fågel som är huvudintresset.

Hur finns då tid till alla aktiviteter?

Nej, det verkar inte som att Kjell hittat ett magiskt sätt att utöka dygnets timantal.

-På något sätt funkar det, men schemat är tajt, säger han med glimten i ögat.

Två utflugna barn, varav en i Falun och en för studier i Halmstad, finns också i Kjells liv, samt tid för ordförandeskap i än fler föreningar. Men det får bli en annan artikel.

På lördag håller han öppet hus från klockan två hemma på Lingvägen.

-Det känns inget speciellt att fylla femtio. Men mitt motto är: Man lär sig alltid någonting av allting. Kunskap är aldrig tung att bära.

SVANTE WELIN

Mer läsning

Annons