Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kunglig invigning

Annons

Vilken konung det var den här gången är svårt att säga, men ett festligt inslag var det i den tiogradiga kylan.

Bergqvists vd Ulf Bergkvist fanns givetvis på plats liksom Tomoku Hus vd Teruo Hakata SJ Green Cargos Jan Sundling.

Det bjöds på varm dryck och baguetter och i folkvimlet syntes bland andra hockeyordförande Nils-Erik Johansson och näringslivschef Mats Möller.

Det handlade om det historiska ögonblicket.

En kontainerterminal som ska spara både vägar och miljö. En järnvägsterminal som ska sätta Insjön, Bergkvists, Tomoku ännu mera i fokus. En terminal som säkert framöver också kommer att användas av andra företag som till exempel Clas Ohlson, Ejendahls och Leksandsdörren.

Insjöföretagen tycks gå en ljus framtid till mötes.

- Cirkeln sluts, sa en stolt Ulf Bergqvist.

Även Teruo Hakata såg framtiden an med tillförsikt. Förra året firade Tomoku Hus sina tio år. År 1991 handlade det om 217 kontainrar för vidare transport till Japan. Förra året handlade om 2 000 kontainrar. Det säger lite om den fantastiska utvecklingen. Bergkvistsågen uppvisar en utveckling som minst är i samma paritet och så Clas Ohlson. Hur bär de sig åt dessa Insjöföretagare?

Bergkvists satsning på järnvägsterminalen imponerade många som fanns på plats vid invigningen. Det stora lyftet gjordes när en jättekontainer lätt togs omhand av en enorm lyftmaskin. Upp i väders bar det.

Ulf Bergkvist talade om skogen som bas och sågverket som förädlingsverk och där husfabriken fungerar som värdeväxellåda.

Den nya terminalen ska säkra att husköparna i Hokkaido får sitt kvalitetshus rätt dag till rätt pris. Något som i slutänden gynnar både skogsägare och företagare i hemmaregionen.

Efter diverse högtidstal och smällande fyrverkeribomber tog sig invigningssällskapet till Tomoku Hus för vidare information och festligheter.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons