Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kungen på väg till Idre

Annons

Redan i våras skickades en inbjudan till kungahuset att övervara SM-tävlingarna.

- Nu har vi fått svar från hovet att kungen avser att komma och det är vi väldigt glada och tacksamma för, säger Tomas Jons.

- Det är ännu inte klart vilken eller vilka av tävlingsdagarna som vi får kunglig glans på tävlingarna, fortsätter Tomas Jons.

Det är något av tradition att kungen finns på plats när det är dags för SM i längdskidåkning. I Idre kommer förutom längd även de flesta av skidförbundets olika grenar att finnas på plats för SM-tävlingarna. Endast alpint kommer att saknas, då SM-dagarna krockar med den alpina världscupen och förberedelserna för alpina VM som inleds veckan efter SM.

- Vi gläds istället åt att de övriga grenarna med snowboard i spetsen kommer att finnas på plats i Idre, säger Tomas Jons.

- När det gäller snowboard så kommer deras aktiva direkt till SM från VM, så vill det sig väl kommer vi att ha några färska VM-medaljörer på plats i snowboardgänget, säger Tomas Jons.

Så för kungahusets representanter kan det bli betydligt mycket mer än enbart längdåkare att följa i skidspåren och backarna runt Idre Fjäll.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons