Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Kunderna märker ingen stor skillnad"

Annons

- Men i dag skulle jag inte satsa på att bli entreprenör för brevbäringen, säger Ulf Alexandersson bestämt. Det är en verksamhet som är förenad med stora risker. Marginalerna är för små. Jag tror att det blir ett av de stora bemanningsföretagen.

Ulf Alexandersson driver bemanningsföretaget Sprint. Men han gjorde sig känd inom bemanningsbranschen genom att starta och utveckla Proffice Dalarna.

Ulf Alexandersson berättar att under åren 1998-99 hade Proffice Dalarna kontakter med Posten i länet om att eventuellt ta över vissa av postens verksamhetsområden på entreprenad.

- Vi flirtade med Posten. Mer blev det inte, säger Ulf Alexandersson, som därför inte blev särskilt förvånad när nyheten nu kommer om att Posten har tankar på att lägga ut brevbäringen på entreprenad.

Han förstår brevbärarnas oro men tror att den här förändringen kan göra det bättre för dem.

- Enligt de uppgifter jag sett säger Posten att brevutdelningen inte ska vara deras kärnverksamhet. Det innebär alltså att brevbärarna arbetar inom en icke prioriterad del av Posten. Men den entreprenör som går in visar ju att det nya företaget vill satsa på brevutdelning. Brevbärarna och deras intressen kommer därmed mer i centrum.

Kunderna berörs inte heller menar Ulf Alexandersson:

- Jag tror inte att kunderna kommer att märka så stor skillnad. Det blir säkert samma brevbärare, fast de har kanske andra kläder och bilar. Lantbrevbäringen kommer säkert också att fortsätta eftersom posten ju har ett regeringsuppdrag att dela ut post i hela landet.

ANDERS HANSSON

Mer läsning

Annons