Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturvecka avslutas med Konst- och Hantverksrunda

Annons

Sommarens nyhet är annars kulturveckan. Och då kommer det att bli arrangemang dagligen. Bland annat kommer det att ges nattkonserter i Malung, Lima och Transtrands kyrkor.

Ett större arrangemang kommer också att anordnas torsdagen den 5 juli på Orrskogen i Malung då man har något som går under namnet "Kulturkrock" där det mesta kommer att finnas som har med olika kulturer att göra allt från mat till musik och annat. Bland annat kommer det att bli dans, spelmanslag och massor av människor med folkdräkter.

Under onsdagen i kulturveckan skall man anordna Öjedagen där man bland annat har Öje Galleri, en smedja och ett skinnmuseum att visa upp. En dag kommer också aktiviteter att anordnas på Olnispagården i Sälen.

Det kommer också att ordnas tävling i bilder både analoga och digitala där man har vissa teman att arbeta efter. Kulturveckan kommer också att innehålla en hel del annat och man håller som bäst på att arbeta fram ett program. En ny organisation med en styrelse på nio personer har också tagit fram för just kulturveckan i Malung och den arbetsgruppen kommer att gå under namnet "Kulturvecka i Malung".

Invigningen av kulturveckan kommer att ske i Grönlandsparken måndagen den 2 juli och här bir det enligt planerna turistchefen i Malung-Sälen turistbolag Lars Bälter som skall hålla i den delen. Under veckan räknar man också med rockskola i tingshuset i Malung och musikskola i Lima. Den här kulturveckan kommer en att avslutas med Konst- och Hantverksrundan som sträcker sig från Malung till Sälen.

- i år räknar vi med att cirka 35 konstnärer och hantverkare kommer att vara med och dessa skall man kunna besöka i deras arbetsmiljöer under fredag-söndag då kulturveckan avslutas säger Kurt Jonsson.

Det kan noteras att det är tredje året som Konst- och Hantverksrundan arrangeras. Första året hade man 32 medverkande och förra året 28. Men till sommaren kommer det att bli rekorddeltagande.

Häromkvällen hade de ansvariga för Konst- och Hantverksrundan ett upptaktsmöte och att intresset är mycket stort för den aktiviteten kan man notera då ett tjugotal som skall medverka i sommar hade kommit.

Kulturveckan i Malung första veckan i juli och Konst- och Hantverksrundan de tre sista dagarna under denna vecka kommer naturligtvis att berika Malungs kulturliv ytterligare och bör bli en höjdarvecka för alla som är intresserade av kultur i olika former.

Mer läsning

Annons