Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturpark i Ludvika

Annons

Min vision är att tillvarata och utveckla en av Bergslagens naturskönaste platser, nämligen Roths äng vid Väsmanstranden. Platsen är numera till liten nytta och glädje och betraktas som en övergiven fäbodvall med ogräs och buskvegetation.

Ludvika kommun består till 90 procent av skog och många igenväxta åkrar, därför bör denna plats tillvaratas på bästa sätt för allmänheten. Roths äng, som ägs av kommunen, kan till låg kostnad omvandlas till en blomsterdoftande kultur- och fritidspark.

Mitt förslag är att bygga en friluftscen under de vackra lummiga bergsekarna. Framför scenen finns en mycket lämplig sluttande publikplats med utrymme för cirka 1 000 personer.

Från denna scen kan man erbjuda kulturella program som friluftsgudstjänster, teater, musikkonserter, körsång, visfestivaler, minicirkus, Bellmanaftnar och Dan Anderssonspelen med musik- sång och drama ur hans liv.

I intilliggande Ludvika ström kan enkelt byggas en vattenspegeldamm, med en staty av fiolspelande näcken, samt en vattenkonst. Vid strandkanten näckrosor och vattenliljor. Runt denna meditationsplats ska finnas sittplatser.

Denna kulturpark behövs för att göra staden mer attraktiv för företagande, besökande turister och för att bryta trenden från ut- till inflyttning i kommunen. Kommunen kan här tillgodose allas behov av rekreation med kultur, hälsa, glädje, nytta, nöje samt social samvaro.

Bertil Bratt

Mer läsning

Annons