Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturnämndens ordförande försvarar Lundgren

Annons

Jan-Olof Montelius anser att även personalen har del i skulden i bråket kring Anders Lundgren. Att det skulle vara några allvarliga problem har han svårt att tro.

- Det kan vara så att personkemin som inte stämmer. Jag skulle tro att det beror mycket på det, säger han.

Montelius anser vidare att kritiken mot Lundgren är klart överdriven. Fackens påstående att personalen förbjudits att tala med politikerna tror han inte alls på.

- De får gärna tala med mig. Men ingen har hört av sig om några problem och facken har tidigare heller inte sagt något.

Han kritiserar också enkäten där personalen gett uttryck för att en majoritet vill ha bort Lundgren.

- Hela enkäten verkar vara en kafkahistoria. Den finns men ingen får se den. Varför är alla kommentarerna så hemliga, undrar han.

Fackens förklaring att personalen är rädd för repressalier om kommentarerna kan härledas till vissa personer gör Montelius lite bekymrad.

- Att de inte törs stå för sina åsikter är illa. Men jag anser ändå att det här påståendet också är överdrivet, säger han.

Fackens åsikt att politikerna bör ta tillvara Anders Lundgrens kvalitéer på annat sätt än att behålla honom som chef skulle inte fungera anser Montelius.

- Det skulle vara helt ohållbart för honom att bli fockad som chef och sedan hålla på med kulturfrågor som tjänsteman. Jag anser att det är självklart att han ska få ett nytt förordnande, säger Montelius.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons