Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturnämnden får svårt att klara budget

Annons

Kulturnämndens ledamöter fick information om ekonomin då nämnden sammanträdde i torsdags.

Nämnden tog ställning till några ansökningar om bidrag. Mora folkdanslag som ska arrangera tre Mora-aftnar på Zorns gammelgård i juli får 3000 kronor till annonskostnaderna. Kulturnämnden anser att det här är arrangemang som lockar både turister och ortsbor.

Multikulturella föreningen i Dalarna, som har sitt säte i Siljansnäs, vill arrangera bystugedanser på några ställen i Dalarna, bland annat i Mora våren 2007. Kulturnämnden anser dock att det här är någonting som nämnden inte ska ge bidrag till.

Sylvia Måsan, som varit engagerad i projektet Dalmål i skolan, har föreslagit att kulturnämnden ska bjuda in skolchefer och kulturchefer plus en del andra till en konferens om dalmålets framtid. Konferensen ska hållas i augusti. Kulturnämnden föreslår att Region Siljan ska bjuda in till konferensen.

Nästa år ska Sollerö hembygdsförening sätta upp ett spel om gravfälten på Sollerön: "Oden kastar sitt öga på Sollerön". Föreningen vill ha 140000 kronor i bidrag från kulturnämnden, som vill skjuta fram ett avgörande tills nämnden vet hur budgeten för nästa år ska se ut.

Kulturnämnden har fastställt att arbetet med Gesundakören ska ingå i en tjänst på Kulturskolan Miranda.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons