Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturfrossa i Gamla Meken

Annons

För värdskapet svarade Ahlbäckstiftelsen med flera delaktiga i projekt Gamla Mekens verksamheter med att genomföra olika program.

Gäster var ensemblen Glamour Girlz bestående av sopranerna Anna Maria Johansson och Catarina Lundgren samt mezzosopranen Carolina Bengtsdotter Ljung, samtliga med band till Dalarna.

För kompet och även flygelsolo svarade musikern Karin Haglund bördig från Östergötland.

Bella Notte var rubriken när de äntrade scenen och framförde en generös föreställning med många sångnummer varvade med frimodig komik som skapade munterhet i den stora publiken.

I sammanhanget kan påminnas om att samtliga är väletablerade förmågor i de större sammanhangen. Programmet Bella Notte uppges vara något av en specialare.

- Det är ingen vanlig grupp utan tre solister som känner varandra och har sammanstrålat. Det här är ett fantastiskt tillfälle, utbrast konstnär Frans van Bruggen med entusiasm till tidningens medarbetare.

Han är en starkt drivande kraft inom projekt Gamla Meken och "brinner" inför det fortsatta mycket spännande utvecklingsarbetet.

Under eftermiddagen var det även vernissage för en utställning av Ahlbäcksstiftelsens nyförvärv, ett stort antal akvareller från Johan Ahlbäcks målarresor i 50- och 60-talets Europa.

82 verk har med bistånd från Metall, Morgårdshammar AB och den lokala banken kunnat köpas tillbaka till Smedjebacken från en privat ägare i Västerås.

Hälften av konstskatten står nu till konstälskarnas förfogande i Gamla Meken vissa dagar och tider under hela januari månad.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons