Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturfientliga socialdemokrater

Annons

I den stora socialdemokratiska annonsen vid årsskiftet i DD nämns inte ett enda ord om den alltmer viktiga kulturen. Naturligtvis var detta ett av det största problemet vid valnederlaget och kommer att så vara om inget görs snabbt. Sunt förnuft säger att folk hellre lyssnar på begåvade artister, än till många småljugandes politiker som inte kan hålla sina löften.

Det är minimalt om kulturarbetare som engagerar sig i samhällsfrågor, vilket i sig är en betydande uppgift för egenvärdet. I veckan röstade Leksands socialdemokrater mot att Leksands konstmuseum ska få möjlighet att vara kvar.

Tack ni övriga som har förstått vikten av upplevelser för bybor och turismen. Tråkigt att SAP mer eller mindre har växt till ett tjänstemannaparti med sliten byxbak av alltför många möten, utan handling. Utan självömkan så har jag funderingar om vad jag kämpat för ett helt liv. Möjligen har jag ärvt min människosyn om rättvisa. Just rättvisa är att alla människor ska få ta del av de kulturella upplevelserna, som ska bjudas ut även på landsbygden.

Hoppas att det alltmer amerikaniserade partiet inte vill ha tillbaka den tid då borgarna styrde kulturen totalt.

Jag tror inte att våra bortgångna vänner Olof Palme eller Anna Lindh hade en önskan att ta av folket de kulturella upplevelserna och naturligtvis inte kulturen i arbetarrörelsens unga bakgrund.

TOMAS HOLST, DALA-JÄRNA

Mer läsning

Annons