Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturchef får mer kritik

Annons

I går gick personalen genom de tre facken till ny attack.

I ett öppet brev till kommunledningen, kulturnämnden och tidningarna förklarar de att "människovärdet kräver yttrandefrihet."

Av de 34 anställda som svarade på fack-enkäten ville majoriteten inte ha Lundgren kvar som chef.

Anledningen sägs vara hans ledarstil och det arbetsmiljöklimat som råder på förvaltningen. Anställda säger sig vara rädda för repressalier om de yttrar sig öppet.

Genom det öppna brevet vill personalen ge kulturchefen ett svar på hans uttalanden i tidningarna efter att resultatet av enkäten blivit känt.

Lundgren har bland annat haft en del synpunkter på den fackliga enkätens utformning.

-Vi lever i ett fritt land. Vi har rätt att ha vilka åsikter vi vill och vi har också rätt att fritt framföra dem, skriver de i brevet som är undertecknat av företrädare för SACO, Kommunal och SKTF.

- Yttrandefriheten är en förutsättning för demokrati och människovärde, men den är också nödvändig för arbetsglädje och yrkesstolthet. Det var därför facken på personalens uppmaning enades om en enkät där de anställda fick vara anonyma, skriver facken och anklagar kulturchefen för att tidigare ha bemött avvikande åsikter med mobbning.

Den psykosociala kontrollstation som man enades om i fackliga förhandlingar har aldrig genomförts.

- Hade man gjort det skulle inte resultatet av den fackliga enkäten kommit som en överraskning, förklarar facken i det öppna brevet.

På tisdag kommer kommunstyrelsens verksamhetsutskottet att behandla frågan om kulturchefens nya kontrakt.

SVEN HALLERDAL

Mer läsning

Annons