Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturbuss och fest

Annons

- Kan vi skapa ett attraktivt län för barn och unga kan vi också behålla invånare och få folk att flytta hit, och därmed växa och utvecklas som län. Hur det ska göras ska vi jobba mycket med framöver, tillsammans med vår ungdomsgrupp, säger Inga-Britt Kronnäs Samils, s.

Några konkreta ungsatsningar har landstinget redan beslutat om:

Festival. Under namnet Ung kultur möts kommer landstinget under året att arrangera en länsfestival för ungdomar. Denna ska föregås av kommunfestivaler i de kommer som vill vara med. Arbete pågår med detaljer för hur och när detta ska ske.

Kulturbuss. Landstinget har anslagit 150 000 kronor till Dalatrafik. Länets grundskolor och förskolor ska erbjudas gratis buss till kultur. Dalatrafik och landstinget håller även här på att fila på detta mer i detalj.

Landstingsfullmäktige beslutade inför detta år att åter höja åldergränsen för fri sjukvård. Alla unga till och med 19 år slipper nu betala besöksavgift när man träffar läkare. Enligt Kronnäs Samils hänger detta ihop med landstingets ung-satsning.

Prioritering. Landstingets regionala utskott har beslutat att satsningar på barn och unga ska prioriteras när det gäller bidrag och ansökningar i olika former. Ungdomsgruppen ska lämna synpunkter på projektförslag och ansökningar.

Mer läsning

Annons