Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturbasen avstår samlingssalen

Annons

- Det tror jag att Ludvikahem är införstådda med, säger han och konstaterar att bostadsföretaget måste hitta någon annan verksamhet eller hyresgäst i samlingssalen.

Kommunens hyresavtal för Lingongården går ut vid kommande årsskifte. Ludvikahem tar ut 1 756 000 kronor i årshyra och kommunen räknar med att den minskar till 795 000 om man slutar att hyra samlingssalen och den del av biblioteket som kallas för miljöbibliotek.

- Vi kan aldrig kräva att kommunen ska hyra lokalerna på Lingon-gården. Däremot så anser vi att kommunen bör göra det, säger Ludvikahems vd Ingemar Lindvall.

Hans inställning grundas på det faktum att Ludvikahem 1984 byggde Lingongården med bibliotek och samlingssal på beställning från kommunen.

Lindvall har inte en aning om hur samlingssalen ska användas i framtiden om den inte hyrs av kommunen. Att Ludvikahem skulle hyra ut den till föreningar och andra som anordnar diverse arrangemang och i övrigt låta lokalen stå tom betraktar han som orealistiskt.

Ingvar Henriksson och Ingemar Lindvall har en sak gemensamt. Båda hoppas på att idén om ett mångkulturellt centrum på Lingongården kan förverkligas. Det skulle i så fall innebära att även samlingssalen blir regelbundet och flitigt använd.

Mångkulturellt centrum är en idé om en breddad kultursatsning med inriktning på barn och ungdomar. Förslaget har lanserats av Ingvar Henriksson.

- Vi talar om en satsning på bild och form, dans och musik med mera, förklarar han.

Förslaget kan bli verklighet om fler aktörer visar intresse så att kostnaderna delas på flera plånböcker. Bland annat har det talats om att undersöka om det är möjlig att få statligt stöd.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons