Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kultur som lockade alla sinnen

Annons

Veckan inleddes med att diskutera vad kultur är och vad eleverna uppfattar som kultur. Uppdelade i fyra grupper bjöds eleverna sedan på ett varierande program.

-Förra gången var temat må bra och rörelse, nu ville vi göra något annat, berättade Eva Flytström-Persson, lärare, som under veckan haft sagodrama med barnen.

Under hennes ledning fick barnen tillverka pappersfigurer tillhörande gamla, eller nya, sagor. Sedan sattes figurerna på pinnar för att kunna användas vid uppspelningen.

Sandra Aidanpää och Ella Jacobson hade tillsammans gjort pappfigurer till sagan om Rödluvan.

- Sagodrama har varit det roligaste hittills, sade tjejerna.

Andra inslag under veckan var att skriva med gammeldags pennor som doppades i en bläckburk. Med pennorna skulle sedan ordspråk skrivas.

Teckningar som hörde ihop med ordspråket smyckade också pappersarken.

- Jag har letat och samlat ordspråk på internet som barnen sedan har fått välja bland, sade Carina Svensson, lärare.

I gymnastiksalen bjöds det på onsdagen på dansundervisning. Det var Kalle och Lisbeth Frentz som lärde ut grunderna till en rad olika danser.

Bland annat walking samba, linedance, hitch hike och yankee doodle.

Men kultur är också mat. I samband med lektioner om matkultur handlade det förutom vett och etikett vid matbordet också om utländska maträtter.

- Sen har eleverna gjort egna inbjudningskort och lärt sig vad det ska stå på sådana, sade Eva Flytström-Persson.

I dag, torsdag, våffeldagen, bjuds det så klart på våfflor och veckan avslutas i morgon fredag med ansiktsmålning och stort vernissage där alster visas och sagor spelas upp.

INGELA HALLGREN

Mer läsning

Annons