Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kultur intresserar Per-Olof

Annons

Per-Olof läser mycket, lyssnar på musik och ser ofta och gärna på film. Det kan vara skräckfilmer eller någon gammal svensk film. Han gillar också att gå på teater och komiska tv-serier. Mode och konst är andra områden som intresserar Per-Olof Sporre.

Favoritförfattaren har länge varit August Strindberg.

- Jag blev intresserad av August Strindberg då Röda rummet visades som serie på tv. Det var på 1970-talet, berättar Per-Olof.

När han fortsatte med verk som Hemsöborna, Fröken Julie och Fadren var Per-Olof snart övertygad om Strindbergs storhet.

- Sedan upptäckte jag att det fanns ett sällskap, fortsätter Per-Olof Sporre som nu varit med i Strindbergssällskapet i tre år.

Per-Olof hade hunnit arbeta som städare på Falu lasarett i tolv år då han fattade beslutet att börja studera igen. Ett beslut han aldrig haft anledning att ångra.

- Om jag inte bestämt mig för att börja studera igen hade jag nog ångrat det resten av livet, framhåller Per-Olof Sporre.

Efter studier hos Komvux i Falun har Per-Olof gått två terminer på Västbergs folkhögskola i Storvik.

Per-Olof som läser på allmän linje fortsätter i höst sina folkhögskolestudier i Storvik.

- Att gå på folkhögskola har redan gett mig väldigt mycket, säger Per-Olof.

På sin folkhögskola fick Per-Olof Sporre två tjejkompisar, Maya och Mika, från Japan. På köpet fick Per-Olof ett ökat intresse för damernas hemland.

Har du några funderingar på att själv åka till Japan?

- Det ska jag någon gång. Om jag tyckte om Asien förr så har jag blivit ännu mer intresserad av asiatisk mat och kultur, förklarar Per-Olof.

På sin födelsedag på söndag kommer Per-Olof Sporre att ha en enkel fest. Det blir en fest med någon typ av asiatisk mat, lovar jubilaren.

SVEN-ERIK OLSSON

Mer läsning

Annons