Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kultgrupp på Borlängebesök - igen

Annons

På måndag blir det underhållning i centrum när Borlängefesten drar i gång, samtidigt som det är fotbollsfest på Sportfältet, Dalecarlia cup.

Vid Stationsgatan kommer ett stor krögartält att byggas upp och i detta finns en dansbana. På eftermiddagarna blir det där tedans till Earl Grey and his Liptons. På kvällstid kan man svänga dom lurviga till Bergman & dom.

På scenen blir det kvällstid flera uppträdanden. Först ut är Schlagerbandet, sju Borlängebröder med allsång och galna upptåg.

Sedan är det dags för gamla bekantingen Dag Vag med Stig Vig, Zilverzurfarn, Beno Zeno och Tage Dirty.

Sist ut på måndagen är partyrockbandet Rydell & Quick.

Tisdagens gäster på scenen är Jimmy Jansson, flickornas nya favorit från Fame factory, Style med Christer Sandlin, Tommy Ekman och Månsson Allstars samt husbandet från tv-programmet "Stadskampen", DuoJag.

För Dag Vag är det ingalunda första spelningen i Borlänge utan man är väl förtrogen med staden.

- Vi har spelat där flera gånger och det som slår mig när jag hör Borlänge är en fejkad radiointervju med min då fyraårige son.

- Han blev tillfrågad om bästa spelningen och enligt honom var det i Borlänge för där kastade de karameller på oss, säger Stig Vig.

Bandet Dag Vag bildades 1978 och från det året finns fortfarande tre medlemmar kvar, Stig Vig, Zilverzurfarn och Tage Dirty. Beno Zeno kom med i bandet 1979.

De senaste åren har inte Dag Vag varit speciellt mycket på scenerna i landet, Stig Vigs sjukdom har satt stopp för det.

- För ett år sedan fick jag en ny njure och nu börjar komma åter med krafterna. Framåt hösten lär det bli fler spelningar, säger Stig Vig i Dag Vag, Borlängegäster på måndag.

JAN KORSGREN

Mer läsning

Annons