Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kuligt och hoppfullt när dalaskolor idrottade

/
  • Siktade på seger. Eleverna från Furudals skola var segervissa inför distriktsfinalerna i friidrott. – Vi är bra på allt och ska vinna, lovade de.
  • Stark Furudaling. Sara Andersson från Furudals skola svepte iväg kula i en imponerande lång stöt.
  • Hejaklack. Skräddarbacksskolan hade t o m en egen hejaklack på plats. Fr v Emma Löf Hedberg, Malin Nygren, Cissi Fredriksson, Sofia Visconti, Rebecka Söderlund och Sonja Swahn.
  • Hoppfull. Vi ska vinna, menade Emma Tibbling-Lingwall från Skräddarbacksskolan efter ett fint resultat i längdhopp.

Annons

För tredje året i rad arrangerades på onsdagen distriktsfinalerna i Axa Sports games vid Kvarnsvedens IP i Borlänge. Tävlingen vänder sig till länets femteklassare och i finalerna deltog sju skolor; Skräddarbacksskolan, Kvarnsvedens skola och Nygårdsskolan från Borlänge, Tegelbruksskolan, Aspeboda skola från Falun, Furudals skola samt Stegelbackens skola från Smedjebacken.

Under hösten har klasserna mötts på sina respektive skolor och därifrån kvalificerat sig vidare till distriktsfinalen. På Kvarnsvedens IP tävlade man i tre grenar; kula, längdhopp och kurirstafett och som om inte det vore nog ingick också några frågor om mat, näringslära och träning i tävlingen. Det lag med bäst sammanlagd poäng tog sedan hem slutsegern.

Att de idrottande barnen trivdes i den sportsliga hetluften stod heller inte att ta miste på. Stämningen var på topp och vissa lag hade t o m egna hejaklackar med sig.

- Vi har tränat mycket inför det här så jag hoppas att vi vinner, menade Emma Tibbling-Lingwall, Skräddarbacksskolan efter genomfört längdhopp.

samma positiva inställning hade också eleverna från Furudals skola.

- Vi är bra på alla grenar och ska vinna, konstaterade de spänstiga Furudalingarna unisont.

Riktigt så blev det nu inte, utan istället var det Tegelbruksskolan från Falun som tog hem distriktsfinalen tätt följda av Nygårdskolan och Kvarnsvedens skola.

Mer läsning

Annons