Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kul för barn på stan

Annons

Ett vintrigt och vackert Falun mötte i lördags alla dem som kommit för att vara med om alla begivenheter riktade till barn som Centrala stadsrum arrangerat.

Utefter Åsgatan låg de 150 meter långa skidspår som många småttingar var sugna att prova på. Men allt ska göras rätt och riktigt så skidtävlingen inleddes som sig bör med uppvärmning. Det var armar upp och knäna böj innan nummerlapparna kom på och de små åkarna med liv och lust kunde ge sig ut och kava i spåren.

Några av dem var måhända Dalarnas framtida hopp och stolthet i Vasaloppsspåren. Som förberedelse ingick i loppet också en drickakontroll med den obligatoriska varma blåbärssoppan. Och den var det inte många som sade nej till.

Och runt spåret stod stolta föräldrar som med glada hejarop och kamerorna i högsta hugg förevigade de tappra kämparna.

När tävlingen var avslutad och alla fått diplom och en liten vinst begav sig småttingarna och deras föräldrar på jakt efter figurerna från den populära filmen Ice Age. De fanns lite här och där tillsammans med stans egen Bubo.

Lilla Minna Lock-Andersson, 3,5, år stod i spänd förväntan och tummade på en bild av en av filmfigurerna.

- Spännande men mycket läskigt, sade hon och gömde ansiktet i mammas kappa när figurerna dundrade in på Falantorget.

Men andra barn lät sig inte skrämmas. De trängdes runt sagofigurerna och klappade dem och lät sig villigt kramas.

För den som sedan ville ha lite mera spänning gick det att åka gummiring nedför Stora torget eller tävla i bollkastning.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons