Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kul eller inte - ett axplock aprilskämt ur svenska medier

Annons

Kommun satsar underskott på Axevallatravet. Kaffeskatt hotar företag. EU stoppar älgjakten.

Svenska medier försöker än en gång lura sina läsare.

Är det roligt? Döm själva.

Det är inte alltid lätt att sortera ut vad tidningar och andra medier avser att skoja om. Ibland överträffar ju trots allt verkligheten dikten.

Skaraborgs Allehanda berättar på sin förstasida att den borgerliga majoriteten i Skövde kommun beslutat satsa det kommunala underskottet på Axevallatravet. Totalt satsas 53,2 miljoner kronor på travspel. Oppositionen är kritisk till lösningen.

Om älgjägarna i Västerbotten satte kaffet i vrångstrupen när de fick läsa att årets älgjakt kan komma att ställas in, är oklart. Men Norra Västerbotten skriver att EU:s viltvårdskommission fört upp älgen på listan över hotade viltarter.

Waxholmsbolagets m/s Ramsö ställdes enligt Skärgårdsnytt inför problem när man skulle lägga till vid den lilla ön Knutsholmen. Ön visade sig vara spårlöst försvunnen. "Nog kan öar försvinna ur vår turlista men de brukar inte upphöra att existera", säger en förbryllad befälhavare, enligt tidningen.

Enligt Dagens Industri backar statsminister Göran Persson och är beredd att slopa förmögenhetsskatten. Det finansieras bland annat med att företagen får betala en kaffeskatt på 15 öre per kopp, under förutsättning att den serveras från en automat.

Sprit är ett givet ämne även för årets aprilskämt. I Gävle reas spriten när Systembolaget flyttar till nya lokaler, skriver Arbetarbladet.

Norrbotten och Skåne blir försökslän med sänkt spritskatt på grund av att de nya låga spritpriserna i Finland och Danmark får konsekvenser i de svenska gränslänen. En hela Absolut Vodka kostar exempelvis från och med i dag 120 kronor i de båda länen, skriver Norrländska Socialdemokraten.

Enligt Dagens Nyheter är 3G-utbyggnaden helt onödig, eftersom svenska forskare upptäckt att vanliga GSM-telefoner kan användas till att surfa på nätet och skicka rörliga bilder. Det räcker att skaka GSM-telefonen för att den ska orka upp till de högre 3G-frekvenserna. Genom att knappa in det Show view-nummer som används för att programmera videoapparater kan tv-programmet visas på mobilskärmen.

I Blekinge är rådet: Behåll handduken på. Myndigheterna kommer att se dig även i det allra heligaste. Alla omklädningsrum på kommunala arbetsplatser och fritidsanläggningar i Blekinge ska nämligen i fortsättningen kameraövervakas på grund av stölder och skadegörelse. För att på något sätt skydda blekingarnas integritet ska kameraövervakningen skötas av länsstyrelsen, skriver Blekinge Läns Tidning.

I Ronneby sviker församlingsmedlemmarna Heliga Kors kyrka. Nu hoppas församlingsledningen att flera nya grepp ska locka tillbaka kyrkobesökarna. Förutom att 1100-talskyrkan utsmyckats med graffitimålningar på fasaden planeras rejvpartyn och hårdrockskonserter, skriver Sydöstran.

På Ny Tekniks hemsida skrivs det om ett allvarligt programfel som gör att sms- och internetdeklarationerna inte kommer fram på grund av att den norska programvaran inte är anpassad till Skatteverkets krav på 128 bitars kryptering. (TT)

Inget samarbete planeras
DALARNA.
Nej, det planeras inget samarbete mellan Mora IK och Leksands Stars i form av en ny hockeyarena i Vikarbyn. Inte ens under det frestande namnet "Evert Sandin Arena". Det kan tidningen lugna alla läsare som lurades av gårdagens aprilskämt.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons