Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ksau begär att nedläggning av Limaklinik skjuts upp

Annons

Kommunstyrelsens arbetsutskott begär att landstingets tandvårdsnämnd ska skjuta upp nedläggningen av tandkliniken i Lima i några månader.

Enligt tandvårdsnämndens beslut ska kliniken läggas ned vid halvårsskiftet. Nu har Lima Utveckling AB, Luab, startat en utredning för att se på samhällsekonomiska konsekvenser av nedläggningen.

- Eftersom landstinget är bundet av ett långt hyreskontrakt bör det inte förorsaka några avsevärda kostnader om landstinget låter kliniken leva vidare någon månad i väntan på utredningens resultat, menar kommunstyrelsens arbetsutskott.

Kommunen har gett ekonomiskt stöd till Luabs utredning.

I Malungs kommun och framför allt i Limaområdet har man protesterat mot att tandkliniken ska läggas ned. Kliniken är nyrenoverad och landstinget sitter fast med ett långt hyreskontrakt för kliniken. Kliniken fungerar bra och kostnaden är tämligen måttlig. Dessutom ligger kliniken strategiskt till med gångavstånd till äldreboende, vårdavdelning, förskolor och Ungärde skola med årskurserna 1-9.

- Det är djupt otillfredsställande om barn och gamla inte kan få nödvändig tandvård i hemorten utan tvingas resa tre, fyra mil enkel väg. Det blir besvärligt och otryggt samt ställer till praktiska problem för anhöriga och personal. Det kan inte uteslutas att nödvändig tandvård inte blir gjord, menar kommunstyrelsen arbetsutskott.

Skogsbrand i Malung

Det var vinden som gjorde att elden spred sig över avgränsningarna och gjorde att de som skötte hyggesbränningen tappade kontrollen över elden.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons