Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krymp byråkratin och spara

Annons

Gordon Brown, brittisk finansminister, har bestämt att dra ned den brittiska byråkratin (offentliganställda) med 100 000 personer fram till 2008! Det är ord och inga visor, som också vår finansminister, herr Ringholm borde fundera över.

Brown räknar med en besparing på 300 miljarder kronor, som ska gå till skola och vård bland annat, 10 000 färre svenska byråkrater och pappersvändare borde betyda besparingar i storleksordningen 30 miljarder kronor. Dessa miljarder kunde kanske rädda en hel del inom skola, vård och omsorg och inte minst inom den snart kraschlandande svenska sjukvården.

Ända sedan Olof Palmes tid har Parkinsons lag och Peters principer fått härska inom den svenska statsförvaltningen - ett sätt att hålla arbetslösheten bland byråkratin nere med skattebetalarnas pengar! Det är dags, att ändra på de metoderna nu!

Snart lär vi dessutom gå mot en arbetskraftsbrist inom näringslivet. Genom att omskola byråkraterna i tid så att de kan utföra nyttigt arbete och öka tillväxten, i stället för att ligga skattebetalarna till last kan vår nuvarande allt djupare ofärd åter vändas till verklig välfärd!

En observant

Mer läsning

Annons