Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krylbobröder på flykt efter mordförsök

Annons

Två bröder i 30- och 20-årsåldern från Krylbo och Heby är på flykt undan polisen efter ett mordförsök i Skog utanför Kramfors i lördags kväll.

Efter att ha hotat en 40-årig släkting via telefon ett antal gånger, begav sig bröderna till hans hem och sköt honom i magen.

De två bröderna har vid ett antal tillfällen hotat 40-åringen under telefonsamtal de haft med honom. I lördags gjorde de verklighet av hoten och begav sig till Kramfors utrustade med en pistol och ett basebollträ.

De begav sig till hyreshuset där 40-åringen bor och försökte genom hot få hans döttrar att tala om var han befann sig. När inte det fungerade stegade de två bröderna upp till 40-åringens lägenhet.

- 40-åringen var ju där och bröderna gick rakt in och började skjuta mot honom och använda basebollträet. De hade kommit dit för att utföra just detta. Det står klart, säger förundersökningsledaren Kurt Lövgren från Kramforspolisen.

40-åringen fördes till sjukhuset i Örnsköldsvik där han opererades. Skadorna uppges av polisen vara allvarliga men inte livshotande.

Bröderna sågs försvinna från brottsplatsen i vad man tror var en röd BMW. Något registreringsnummer på bilen hann vittnena inte uppfatta. Männen är anhållna i sin frånvaro och efterlysta misstänkta för mordförsök. Polisen söker efter dem i hela Sverige.

Den 30-årige Krylbobon är tidigare känd av polisen.

- Vi vet att han har använt skjutvapen tidigare, säger Kurt Lövgren.

FREDRIKA HILLERVIK

Mer läsning

Annons