Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kroppen som arbete

Annons

Johan är en av 70-talet personer i Säter som tränar för att utveckla kroppen. Han har kommit långt och kan räkna sig till den professionella skaran. Johan är en förebild för de yngre som tränar regelbundet.

- Vi har både killar och tjejer som tränar här plus äldre som vill hålla kroppen i trim, säger Mikael Aston, ledamot i atletklubbens styrelse.

Ordförande är flickvännen Erika Lindman.

I höstas flyttade atletklubben ur lokalerna i före detta yrkesskolan och slog ner bopålarna i källaren under Hammars Tryckeri.

- Vi har lagt ner mycket eget arbete på lokalen och jag tycker att vi har lyckats mycket bra. Här kan våra medlemmar träna när de vill och vi är billigast i landet, säger Mikael Aston.

Både Mikael och Johan har imponerande muskler. Något som de unga medlemmarna Tom Krigsman och Fredrik Nygren jobbar på.

Konditionsträning, stretchning och vikter hör till träningspasset.

- Var och en tränar som den vill. Men vi hjälper gärna till i början så att det blir rätt. Det finns de som gärna vill börja med en massa vikter och det är inte bra, säger Mikael Aston.

Atletklubben tar avstånd från dopingpreparat. De är medlemmar i Riksidrottsförbundet och kan när som helst utsättas för oannonserade dopingkontroller.

Fredrik Nygren speglar bringan i en stor spegel samtidigt som han kämpar med vikter och en bit därifrån jobbar Jonas Lund från Säter med att pumpa musklerna.

Jonas har spelat hockey i Frankrike och väntar på ett nytt kontrakt inför hösten.

Atletklubbens medlemmar har fått jobbet som "publikvärdar" för årets midsommarfest i Säterdalen. De stora musklerna kanske lugnar ner en eller annan hetsporre?

BERNDT NORBERG

Mer läsning

Annons