Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krogmusik i Församlingshemmet

Annons

I kväll fortsätter musikveckan Toner vid Barken i form av ett musikkafé i Norrbärke församlingshem. På programmet står musik som förr i tiden spelades på restauranger i samband med att gästerna intog en supé.

För den nostalgiska musikupplevelsen svarar Inge Hällkvist med sin violin medan församlingens kantor, Erik Svensson, svarar för pianoackompanjemanget.

Duon kommer bland annat att spela Edvard Elgars "Salut d´amour" och Pablo de Sarasates "Romanza andaluza".

Framåt kvällskvisten på annandag pingst avslutas musikveckan med en konsert i Norrbärke kyrka av Falu Kammarkör under ledning av Tony Margeta.

Kammarkören är en fristående kör med en bred repertoar. Kören har i snart 20 år arbetat med allt från körlyrik till stora kyrkomusikaliska verk.

Samarbete har förts med några av Sveriges främsta spelmän, jazzmusiker, tonsättare samt såväl svenska som utländska professionella orkestrar.

Under körens första tio år var Anders Hagegård körens dirigent. Han avlöstes sedermera av Anders Lindström som överlämnade pinnen till Jonas Pehrs.

Sedan januari i år är det dock Tony Margeta som är körens konstnärlige ledare och dirigent.

Han har en lång erfarenhet av körarbete. Åren 1996-2003 var han exempelvis dirigent för Chalmers damkör - den enda i sitt slag vid en teknisk högskola.

Mer läsning

Annons