Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krogen bättre än gatan

Annons

Kommunfullmäktige beslutade i höstas att alla nyöppnade krogar, samt krogar som byter ägare, endast får ha öppet till klockan 01.00.

Krogen Stella Blu hade öppet till 02.00. När Stella Blu såldes till Elias (nuvarande ägare till Limit) avslogs hans ansökan om serveringstillstånd till klockan 02.00.

Krogen Flamingo skulle sälja sin verksamhet men ångrade sig, vilket är förståeligt då deras verksamhet skulle minska i värde på grund av nya bestämmelser.

Hur de styrande resonerar i denna fråga är för oss helt obegripligt då ägarnas verksamheter får minskat kapitalvärde. Vilket i sin tur avskräcker nya etableringar av krogverksamhet i Borlänge kommun.

Flamingo och Limit ligger på samma gata men har olika förutsättningar. Hur kan det beslutas om sänkta öppettider? Problemen som följer med detta är: Gatufylleriet ökar, lägenhetsfester ökar. Unga människor kommer lättare i kontakt med droger.

Slutsatsen av allt detta är att polisen kommer få svårare att upprätthålla ordningen då allt festande sprids ut över kommunen.

Man uppmuntrar inte till nya etableringar av uteställen och går därmed miste om skatteintäkter. Samt troligtvis en ökning av våldsbrott som ingen hinner ingripa i, annan kriminalitet kommer också att frodas.

Fast det kanske är de styrandes mål att åter hissa upp Borlänge kommun på första platsen som Sveriges mest brottsliga kommun.

ANDERS ERIKSSON

Mer läsning

Annons