Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krögare irriterade på FFF-basen

Annons

Faluns uteställen borde istället satsa på att servera bra mat under lugna former, säger Hasse Hjort som vill se att musikpubliken söker sig till det inhägnade festivalområdet.

- Vad är det här för larv, människor måste ju få välja. Varför ska inte vi andra få arrangera saker, säger Irene Stegemann som äger Restaurang Kopparhatten i Falun. Där anordnades musikkvällar med gratis inträde under festivalhelgen.

Hon ser inte sina arrangemang som konkurrenter till FFF utan som komplement och tycker att det är viktigt att det finns ett alternativ där man slipper betala dyrt för inträdet.

- Våra gäster hade inte betalat in sig på festivalområdet i alla fall. Jag tror snarare att vi hjälper varandra genom att det händer mycket på stan när det är festival, säger Irene Stegemann.

Magnus Westberg, Rådhusgårdens ägare, känner sig också träffad av Hjorts uttalande om Falukrögarnas "minifestivaler".

Rådhusgården hade bland annat en specialkväll med Falu funkförening under FFF-helgen.

Han tror också att sidoarrangemangen lyfter staden under festivalen och att FFF och krögarna drar nytta av varandra.

- Jag kan förstå hans kritik, men samtidigt är festivalen sponsrad av kommunen, bland annat för att den ska vara ett lyft för de lokala näringsidkarna. Så med tanke på att vi alla är med och betalar för festivalen så borde han snarare heja på oss krögare som ordnar saker. Vi blir gratisdragplåster för festivalen, säger Magnus Westberg.

Hasse Hjort gick också till attack mot gatuförsäljningen på Stora torget som han i gårdagens tidning kallade för "en sanitär olägenhet". Med tanke på att torgmarknaden drar lika mycket folk som festivalområdet så är det inte omöjligt att en och annan säger emot även i den frågan.

DAVID AHLIN

Mer läsning

Annons