Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krögare hämnas på mördarsniglarna

Annons

När mördarsniglarna i örtträdgården hade ätit det mesta som fanns att äta fick krögaren David Kallós nog.

Han bjöd sniglarna på deras egen medicin.

Han åt upp dem!

I David Kallós trädgård, Maryhill i Lund, hotar mördarsniglarna att ta över. De äter upp kryddorna i örtagården och tycks bara bli fler för varje dag som går. Men David driver Restaurang Brogatan i Malmö och tycker att det roligaste som finns är att pröva nya maträtter. Därför var steget inte långt till att försöka tillaga de leverfärgade sniglarna när TT bad om det.

Det blev en snigeltoast med bacon, lök och färsk chili.

Sniglarnas slem var den största utmaningen. Det tjocka slemmet är det som gör att inte ens de djur som vanligtvis äter sniglar vill äta den spanska skogssnigeln, som mördarsnigeln egentligen heter.

Runt fyra timmar tog det att plocka, förvälla, hacka och steka de tjugo mördarsniglarna som till slut blev fyra förvånansvärt goda snigeltoastar.

Ett glas rött vin, eller kanske en öl och en snaps, är vad kocken rekommenderar till snigeltoasten.

TT

Mer läsning

Annons