Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krögare går ihop för KP

Annons

Tre krögare går ihop för att klara mathållningen vid jättebygget i Kvarnsveden. Hans Jacobsson, Tony Persson och Jocke Nyström bildar 3 Mat och får huvudansvaret för utspisningen.

Uppdraget är stort och det blir en omfattande apparat att sköta mathållningen under den tid miljardinvesteringen genomförs. Det skapas en särskild matsal för alla de som ska jobba med bygget av en ny pappersmaskinen.

En tillfälliga matsal för projektet ställs i ordning och ska rymma ungefär 250 matgäster. Moduler sätts upp för att sedan plockas bort när de tillfälliga arbetena är avslutade.

När arbetet är som mest intensivt kommer 1 400 personer att samtidigt jobba med projektet. Lunch serveras då i tre omgångar varje dag. Om fler behöver äta anpassas lunchschemat efter detta, enligt Per Berglund, vid Kvarnsvedens pappersbruk. En osäkerhetsfaktor är förstås att man inte vet hur många som kommer att äta i matsalen.

I nästa vecka skrivs kontrakt med krögarna Hans Jacobsson (Kupolen), Jocke Nyström (Aspeboda Golfrestaurang) och Tony Persson (Harry´s/Grand i Falun).

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons