Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krögare får godkänt efter krograzzia

Annons

Vid flera tillfällen tidigare har inspektörerna anmärkt på att berusade gäster serverats alkohol på vissa krogar i Borlänge. Men vid razzian den gångna helgen såg det bra ut. Det var miljökontoret och räddningstjänsten som hade anmärkningar, som tidningen berättade i går.

Kommunens restauranginspek-tör Kjell Sundmark är mer nöjd:

-Vi var runt på de flesta ställ-ena. Folk var trevliga och glada. Ingen överservering förekom.

Tidigare har anmärkningar riktats mot vissa serveringsställen och två serveringstillstånd drogs in under fjolåret, bland annat på grund av att berusade gäster serverats alkohol. Länsrätten gav tillstånden tillbaka till båda res-taurangerna.

I ett av fallen har kommunen valt att anlita juridisk hjälp för en överklagan till kammarrätten. Kammarrätten har nyligen meddelat prövningstillstånd och kommer att ta upp ärendet. När är ännu oklart. Kommunen har begärt muntlig förhandling.

Krögarna i centrum har också enats om fem punkter som ska förbättra nykterheten och trivseln på stadens krogar. Bland annat är det inte tillåtet att dricka alkohol i krogkön.

-Vid de restauranger där det var kö plockade vakterna flaskorna från dem i kön, säger Kjell Sundmark efter helgens inspektioner.

-Tidigare har man kunnat göra det på eget bevåg. Nu är det en gemensam policy för alla restauranger.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons