Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krogägaren frisläppt

Annons

Förundersökningsledaren, kammaråklagare Per-Göran Persson, hävde själv häktningen, och någon omhäktningsförhandling ägde inte rum.

- Misstankarna mot mannen har inte stärkts, utan snarare gått tillbaka. Det kan också vara så att han har alibi för den aktuella händelsen, säger P-G Persson.

Däremot är nu två andra män anhållna i sin frånvaro misstänkta för inblandning i övergreppet: En man i 26-årsåldern som är eftersökt sedan tidigare, och som kan ha flytt utomlands, samt nu ytterligare en person.

Den senare är inte bosatt i Borlänge.

- Han finns med all sannolikhet inte i Borlänge längre, säger P-G Persson.

Mer vill han dock inte avslöja om den tredje mannens identitet.

Misstankarna mot krogägaren är inte avskrivna, men har nu delvis riktats åt ett annat håll. Till viss del beroende på förhör som hållits den senaste tiden.

P-G Persson betonar att han bedömer flickan som utsattes för övergreppet som fullt trovärdig. Men hennes utpekande är på grund av omständigheterna inte helt säkert.

- Jag tror fullt och fast på den målsägande och vad hon berättar, men det kan vara så att hon har misstagit sig, säger P-G Persson.

Det var i samband med Peace & Love-festivalen som en 17-årig flicka blev sexuellt utnyttjad. Övergreppet ägde rum i en tvättstuga i källarutrymmena under en centralt belägen krog.

Den 45-årige krogägaren greps i ett tidigt skede. Senare utsattes restaurangen vid upprepade tillfällen för vandalisering.

Tidningen har utan framgång försökt nå den frisläppte krog-ägarens advokat.

MATEJ SLAVIK

Mer läsning

Annons