Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krogägare anhållna efter Boråsmord

Annons

De personer som anhållits i utredningen kring helgens mord på en 35-årig man i Borås har koppling till brottsplatsen.

Två personer som anhållits misstänkta för skyddande av brottsling är ägare till den restaurang där mannens döda kropp hittades, uppger Sveriges Radio Sjuhärad. Ytterligare tre personer, även de med koppling till restaurangen, har anhållits misstänkta för samma brott. En 17-årig pojke misstänks för delaktighet i mordet.

Upprinnelsen till mordet kan vara ett spel om pengar, enligt uppgifter till Sveriges Radio Sjuhärad och GT:s nätupplaga.

Men polisen har inte fått in några uppgifter om att spel om pengar skulle vara upprinnelsen till mordet.

Sex personer sitter anhållna misstänkta för att vara inblandning. Fem misstänks för skyddande av brottsling och en 17-åring misstänks för mord. Den 17-åriga pojken ska enligt polisen ha varit ensam på restaurangen tillsammans med 35-åringen vid mordtillfället.

Samtliga nekar till inblandning i mordet.

Vilka motiv som ligger bakom mordet är oklart, men den mördade mannen och de anhållna har alla koppling till restaurangen. Mannens kropp hittades där tidigt på söndagsmorgonen, och han hade mördats någon gång under natten. Polisen vill inte kommentera på vilket sätt mannen bragts om livet, mer än att han inte har skjutits.

TT

Mer läsning

Annons