Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krockande poliser anmälda av förälder

Annons

I måndagskväll kolliderade en polisbil med två mopedburna ungdomar.

Olyckan inträffade på Sturegatan en bit från Tingshuset vid niotiden i måndagskväll. Uppgifterna om hur olyckan gick till går vida isär.

Enligt uppgift från polisen ska mopeden ha körts in i polisbilen utan att polisen som körde sett mopeden och hunnit reagera. Fallet ska utredas av en annan länspolismyndighet, mest troligt i Västerås. När tidningen kontaktar polisen i Borlänge, som gjorde den första utredningen på olycksplatsen, meddelas att utredningsmaterialet redan är skickat.

I övrigt kan inte polisen uttala sig innan hela utredningen är klar.

- Vi vill att eventuella vittnen till olyckan ska ta kontakt med oss, säger Ola Belin, stationsbefäl vid polisen i Avesta.

13-årige Oskar Svensk som satt bakpå mopeden som passagerare ger sin version.

- Polisen åkte bakom oss en bit. När vi svängde höger mot en annan gata så blev vi påkörda. Jag kände hur ett av hjulen åkte över mina ben.

- Min kompis och mopeden fastnade under polisbilen. Sedan sa polisen till min pappa att vi kört för fort på fel sida av vägen, men de låg ju bakom oss.

Oskar berättar att han är öm i hela kroppen och att han har skrapsår på benen.

15-årige Alexander Lindström, som körde mopeden, fick föras till sjukhuset i Falun med lårbensbrott i vänster ben. Tidigt i går morse opererades han.

Ove Svensk, pappa till Oskar, kom till olycksplatsen drygt en halvtimme efter att olyckan inträffat. Han har polisanmält det inträffade för att få klarhet i vad som hänt.

- Oskar hade ingen hjälm och åkte bakpå, det är det enda olagliga. Det är för många olika versioner som lämnats om det här, säger han.

- När jag frågade polisen som kört bilen vad som hänt svarade föraren att den inte visste hur olyckan gått till. Till folk som kommit till platsen, en av dem var Osakars äldre bror, hade polisen sagt att pojkarna kom åkande från Hedemoraverkstäder-hållet och kört rakt in i bilen.

- Sen kröp det fram att de ville hindra grabbarna från att svänga ner i Sveaparken.

Enligt sonen Oskar har polisen inte försökt påkalla deras uppmärksamhet, vilket Ove Svensk tycker är märkligt.

- De varken tutade, blinkade eller vevade ner rutan.

Svensk har nu begärt att få ut bilderna som dokumenterar skadorna på polisbilen.

- Vad jag själv kunde se var bilen bara skadad i frontspoilern lågt ner på bilen.

MATS NILSSON

Mer läsning

Annons