Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krock - igen!

Annons

Olyckan inträffade i 14.30-tiden vid korsningen Ströjavägen-riksväg 70 norr om Insjöbron. De tre inblandade klarade sig undan med lättare blessyrer. Men bilarna blev illa tilltygade.

Det var en Siljansnäskvinna som påbörjade en vänstersväng mot Ströjavägen utan att uppmärksamma den mötande bilen norrifrån. Kollisionen blev kraftig och båda bilarna slungades ut i terrängen. Kvinnan fick ont i bröstet och paret från Rättvik fick bland annat mindre skärsår i ansiktet.

- Det borde vara förbjudet med vänstersvängar här så länge det inte finns en refug, säger räddningstjänstens insatsledare Anders Jobs.

Både han och Leksandspolisen Hans Jönses konstaterar att korsningen är olycksdrabbad, allt som oftast på grund av vänstersvängar.

- Det värsta man kan göra är att ställa sig mitt i vägen i väntan på att kunna svänga vänster. Vid Ströjavägen borde man hellre utnyttja p-fickan till höger och vänta där tills det är fritt från båda håll, säger Hans Jönses.

Under året ska Vägverket inventera riksväg 70 från Borlänge till Rättvik. Syftet är att hitta och bygga bort så många trafikfarliga delar som möjligt.

- Då finns det all anledning att titta närmare på korsningen vid Ströjavägen, säger Jönses.

Vägverkets vägingenjör Kjell Nyman känner till korsningen, men i dagsläget finns ingen planerad åtgärd just där.

- Tidigare har det kommit önskemål om en vänstersvängsficka och bättre belysning på platsen. Men vi måste inventera hela sträckan innan vi vet hur det blir, förklarar han.

MAGNUS ROLANDS

Mer läsning

Annons