Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritisk till övertagande av skola

Annons

- Min förhoppning är att detta ska vara en bra affär för Rättvik och att Rättvik kan driva en bra Naturbruksutbildning med hög kvalité och gott rykte inom och utom länet när konkurrensen om eleverna i framtiden hårdnar.

- Det politiska samarbete vi har haft i Dalarna genom landstinget under många år, där det politiska ansvaret delats av politiker från hela länet har givit bra resultat, anser Anki Dåderman.

Beslutet att Rättviks kommun ensam ska bära ansvaret för Naturbruksgymnasiet kräver att länets kommuner välvilligt ställer upp för Rättvik och tecknar avtal med kommunen och hänvisar elever till gymnasieskolan.

Anki Dåderman ställer sig tveksam till förändringen av huvudmannaskapet. Med landstinget som huvudman fanns en slags garant för skolan att få elever som inte är lika självklar längre. Därför deltog Anki Dåderman inte i kommunstyrelsens beslut om övertagandet.

Under hösten tillträder den nya gymnasiechefen. Lars Kratz, tillförordnad skolchef, fortsätter sin tjänstgöring till årsskiftet.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons